Baru-baru ini tular sebuah video yang menunjukkan seorang peniaga yang kerugian apabila pakaian yang dipamerkan di reruainya habis kotor kerana terkena makanan yang dibaling oleh seorang kanak-kanak dari tingkat atas.

Dalam video tersebut menunjukkan di mana seorang wanita yang bekerja di sebuah reruai di sebuah pasaraya Aman Central Mall Alor Setar, Kedah.

Dia mengatakan temui makanan terjatuh dari tingkat atas dan terkena baju-baju raya yang dijual olehnya. Apa yang lebih menyedihkan, pihak keluarga tersebut langsung tidak datang ke reruainya dan meminta maaf kepada mereka.

Dalam klip berkenaan, wanita tersebut menunjukkan baju-baju yang kotor akibat dari insiden berkenaan. 
Dia turut menunjukkan makanan yang dibaling dari tingkat atas oleh invidivu yang tidak bertanggungjawab.

IKLAN

Wanita berkenaan terut menasihatkan para ibu bapa yang membawa anak-anakl ke pasaraya atau shopping mall agar lebh bertanggungjawab dalam menjaga mereka dan menghormati hak peniaga selain mengajar anak-anak membuang sampah di tempat yang sepatutnya.

“Tolong ehhh jaga anak . Kalau mintak maaf ok laa tak kisah ni mai pun dak buat tktau jaaa takkan la tak pikiaq lansung perasaan orang dok berniaga kat bawah masa tu pula ada customer sikit lagi ja nak kena kepala dia dengan aku ? Kalau hampa kena macam ni hampa marah dak?”

IKLAN

Kejadian itu telah menarik perhatian ramai netizen yang bersimpati dengan nasib yang menimpa wanita berkenaan lebih-lebih lagi ramai yang memahami kerugian yang dialami mungkin akan memberi kesan pada perniagaannya.

IKLAN

@SCHA: nasib la tk jtuh kena atas pala you, klau kena rasa2 terbang aman central
@Shimi. Shop: Myb dia takut jadi mcm tomok.. nk kena tggung kerugian baju2 yg kena ais cream
@Wawan Aziz: Satgi depa kata kita takdak anak , bukan senang nk jaga anak katanya
@AMYLIA.: Geramnyaaa sbbtulah kena tegas juga ni baru kat ac kalau kat pavi ka

@Fatin Rahim: Bertanggungjawab comfirm kena beli, maybe dia takut n takda duit
@Aisy Aaradhya D’shope: Sbb tu lg suka beli on9. Mlas nak g besesak dgn org rmai dgn ank2 lg. klau jd mcm ni nayaaa
@NellDstore10: Satg dia dtg pusing 360 darjah suruh sis bungkus meniaga kat rumah
@ㅤ: Sat gi dia mai kita xdak anak x tau nak jaga lagumana dari depa buat anak dok biaq merata
@ShaRhmt: Benda paling aku takut terjadi sbb tu klu aku masuk kedai aku soh laki tngu luar jaga anak x kasi masuk sbb kte tau kan anak kte

@dtnruby Tolong ehhh jaga anak . Kalau mintak maaf ok laa tak kisah ni mai pun dak buat tktau jaaa takkan la tak pikiaq lansung perasaan orang dok berniaga kat bawah masa tu pula ada customer sikit lagi ja nak kena kepala dia dengan aku ? Kalau hampa kena macam ni hampa marah dak? 😭😢😢 #masukviral #amancentralkedah #viralvideo #fypdongggggggg #masukberandafyp #fypsounds #dtnruby #fyppppppppppppppppppppppp #fypsounds #viraltiktokvideo #fypシ #masukviral #viralfypシforyoupage ♬ original sound – DtnRuby

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI