Seorang lelaki ditahan polis selepas disyaki memukul kanak-kanak orang kelainan upaya (OKU) yang juga merupakan anak kepada teman wanitanya sehingga mati. Lebih kejam apabila suspek kemudian membungkus mayat mangsa ke dalam guni sebelum dibuang di kawasan semak di Kampung Kranji, Sarawak.

Tindakan tidak berperikemanusiaan suspek terbongkar selepas ibu mangsa membuat laporan polis berhubung kehilangan anak bongsunya pada 21 Disember lalu. Menurut Ketua Polis Daerah Bau, Superintendan Poge Nyaon, bertindak atas laporan tersebut, pihaknya melakukan penahanan terhadap suspek yang berusia 35 tahun.

Semasa soal siasat, suspek mengaku telah memukul kanak-kanak lelaki berusia 6 tahun itu sehingga mati dan membuang mayatnya di kawasan semak. Suspek dipercayai membunuh mangsa kira-kira lima hari sebelum laporan polis dibuat.

[TRENDING] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

IKLAN

Pihak polis dipandu oleh suspek menunjukkan tempat dia membuang mayat mangsa yang dibungkus di dalam guni. Ibu mangsa yang berusia 34 tahun telah dibawa ke lokasi mayat dibuang dan mengesahkan bahawa itu adalah anaknya berdasarkan pakaian dan anak patung yang dipegang oleh ­mangsa.

Polis turut me­nerima laporan awal daripada orang awam mengatakan seorang wanita bersama anak perempuan sulung­nya takut untuk pulang ke rumah kerana telah dipukul oleh teman lelakinya.
Menurut sumber, mayat mangsa telah dibawa Hospital Umum Sarawak di Ku­ching untuk dibedah siasat. Ibu mangsa turut ditahan bagi membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

IKLAN

Sumber : OhBulan

[BIAR BETUL] ‘Baru Tahu Peel Anak-Anak.’ Awal Ashaari Kongsi Pengalaman Bercuti Tanpa Pengasuh

IKLAN

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Mayat Budak OKU Dalam Guni, Dipukul Dan Dibunuh Oleh Teman Lelaki Ibu