Selalunya selepas berumahtangga, anak lelaki akan bertukar tanggungjawab kepada isteri dan keluarga kecil mereka pada masa akan datang. Tetapi, tanggungjawab sebagai anak tidak semestinya akan tolak ke tepi.

Jika sebut nama usahawan dan pempengaruh, Hafiz Mahamad serta isterinya, Syafiqah Aina, semestinya orang ramai mengenali mereka. Sikap merendah diri dan dermawan kepada orang sekelilingnya membuatkan ramai yang menjadikannya sebagai inspirasi untuk berjaya.

Sering membuat penulisan yang bermakna dan berkongsi kehidupan mereka di laman sosial sebagai inspirasi orang ramai, kali ini Hafiz meluahkan rasa syukur apabila diberi peluang untuk membawa ibu dan bapanya bercuti ke Switzerland.

Menurutnya, dia sudah lama menyimpan hasrat itu untuk membahagiakan ibu dan bapanya memandangkan orang tuanya itu sudah semakin dimamah usia dan meminta untuk isteri tersayang mendoakan agar urusannya sentiasa dipermudahkan.

IKLAN

Malah, Aina berkata, dia menegaskan agar Hafiz mengutamakan dan membahagiakan ibu bapanya terlebih dahulu berbanding dirinya.

“Saya selalu cakap dengan isteri, doakan Abang, abang nak gembirakan mama dan abah. Aina selalu kata “Abang”, selepas mereka pencen. Bahagiakan mereka dulu baru sayang.

“Apa abang nak hadiahkan & kemana abang nk bawa sayang, jangan lupa bawa plan untuk mereka sekali. Sebelum ini, kalau nampak orang pergi melancong atau mana-mana,” katanya.

IKLAN

Patut Dicontohi! Syafiqah Aina Minta Suami Utamakan Mentua, Bawa Bercuti Ke Switzerland

Tambah Hafiz lagi, selepas ibu dan bapanya sudah pencen daripada alam pekerjaan, inilah masa yang sesuai untuk dia berbakti kepada orang tuanya idengan mencipta lebih banyak memori bersama.

IKLAN

“Saya tak ada rasa teringin nk pergi sebab saya mmg suka duduk rumah, tapi bila bab keluarga. Saya nak mereka merasa sebab nak cipta kenangan,” luahnya.

Sumber: Instagram @hafizmahamad

https://www.dailymotion.com/video/x8fdgbg

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI