Tular baru-baru ini pengakuan seorang selebriti Malaysia yang mengulas isu menutup aurat sehingga mengundang pelbagai reaksi warganet.

“Pergi Umrah Hukumnya Sunat Muakad, Tutup Aurat Wajib.” Isu Kenyataan Ifa Raziah, Ini Teguran Ustazah AsmaDi dalam siaran langsung tersebut, Ifa Raziah meluahkan rasa syukur apabila diberi peluang sebanyak tiga kali untuk ke Tanah Suci sebagai tetamu Allah walaupun masih belum mengenakan hijab.

Seorang pengguna Tiktok dikenali sebagai @nazrul_al_bangsari memuatnaik pengakuan Ifa tersebut menerusi laman sosialnya.

@nazrul_al_bangsari Dengar Apa Orang Jahil Berhujah #syahadah #Volunteer #Movement ♬ original sound – Nazrul_Al_Bangsari

Apa yang membuatkan tidak berpuas hati dengan tindakan selebriti itu yang mempersoalkan terdapat golongan mengikut perintah Allah dengan memakai hijab tetapi perbuatan mereka tidak seiring dengan penampilan.

IKLAN

“Pergi Umrah Hukumnya Sunat Muakad, Tutup Aurat Wajib.” Isu Kenyataan Ifa Raziah, Ini Teguran Ustazah AsmaPendakwah bebas, Ustazah Asma’ Harun mengulas mengenai isu tersebut sekaligus membuat teguran kasih sayang kepada artis terbabit.

Menurut Ustazah Asma, peluang menunaikan haji dan umrah memang telah ditentukan oleh Allah S.W.T. Namun, kayu ukur utama adalah perubahan yang dilakukan selepas pulang dari mengerjakan ibadah tersebut sama ada ibadah lebih baik, sama sahaja atau semakin buruk.

“Pergi Umrah Hukumnya Sunat Muakad, Tutup Aurat Wajib.” Isu Kenyataan Ifa Raziah, Ini Teguran Ustazah AsmaBeliau turut menjelaskan setiap teguran yang diberikan bukan bermaksud mahu mengambil kerja Tuhan tetapi ia juga bukan bermakna orang lain boleh senang-senang memperkecilkan perintah Tuhan.

IKLAN

Sumber: Ustazah Asma’ Harun


ARTIKEL MENARIK: “Rumah Pertama Beli Umur 21 Tahun.” Fasha Sandha Sebak & Syukur Impian Bina Surau Dalam Rumah Tercapai

IKLAN

ARTIKEL POPULAR: “Meh Sini Mak Simpan.” Alhamdulillah Rezeki, Neelofa Dedah Bilal Collect RM14K Duit Raya

BACA INI JUGA : “Humble Makan Dengan Anak Sambil Duduk Atas Lantai Je.” Elly Mazlein Dipuji Pandai Bawa Diri Ketika Beraya Kampung Suami


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club