Biarpun nampak biasa-biasa aje tetapi apabila suami belanja isteri walaupun dengan hanya secawan minuman air, ia sebenarnya pembuka rezeki buat diri suami. Begitulah yang dialami oleh seorang suami ini melalui catatan dilaman facebooknya Hafizul Hakim. Beliau berkongsi cerita bagaimana, beliau mendapat pelanggan untuk perniagaannya tanpa diduga setelah menghadiahkan isterinya. Ikuti perkongsian yang sungguh inspirasi ini.


Tiap kali saya hadiahkan isteri sesuatu, pasti keesokannya orang yang tak dikenali beli emas. Amaunnya bukan sikit dan jarak kami jauh. Ada yang dari Johor, Terengganu, Kedah. 

Buat sekali memang boleh kata kebetulan. Tapi tiap kali bagi, rezeki muncul dari sumber tak disangka-sangka. Dah tak dapat fikir guna logik akal lagi dah. 

Sepertimana perkongsian Ustaz Ebit Lew, bagi 1 dapat 10. Korang yang dah biasa buat mesti tahu kan.

Semalam ingat nak singgah butik Hyat Hijab milik Puan Norhayati Yunus di Bangi. Tapi tak sempat, terpaksa bergegas ke airport.

IKLAN

Mendarat je di lapangan terbang, saya terus ke Starbucks beli minuman kegemaran si kekasih hati.
Rasa tak sedap hati kalau tak bagi sesuatu tiap kali pulang dari musafir.

Senyum je dia bila kita hulurkan. Air coklat je pun kan.

IKLAN

Sedekah Itu Pembuka Jalan, Walaupun Hanya Belanja Isteri Air Aje. Suami Ini Kongsikan Kisah Benar Yang Dialaminya Tentang Rezeki Tanpa Diduga

Kawan-kawan,

IKLAN

Dalam banyak buku kewangan malah fadhilat sedekah tulis, sedekah adalah pembuka jalan rezeki. Dalam bahasa omputeh selalu guna ayat, “what you give, you’ll get back.” 

Orang paling afdal diberi ialah keluarga terdekat terutamanya isteri, anak-anak, ibu bapa dan adik beradik.


Ringan-ringankan tangan bagi hadiah dengan mereka. Nanti pasti ada rezeki yang di ‘unlock’ dari khazanah Illahi. Insha Allah. 


Mereka memang tak mintak, tapi sekali sekala tak salah gembirakan hati mereka. Kann.

Happy Wife, Happy Life!