Siapa yang ingin berkongsi kasih lebih-lebih lagi dengan orang yang disayangi dan bernama suami. Namun jika sudah ketentuannya, kita harus menerimanya dengan redha dan hati terbuka.

Perit untuk dilalui tapi mungkin akan menjadi kemanisan untuk dikenang nanti. Pasti ada yang harus mengalah.

Baru-baru ini, Shikin Maembong yang juga kakak kepada pelakon drama terkenal iaitu Emma Maembong telah berkongsikan pada pelayar aplikasi Tiktok mengenai realiti sebenar sepanjang dirinya bergelar isteri kedua.

[TRENDING] “Dua-dua Princess Umi.” Ramai Puji Cara Isteri Fizo Omar Layan Maryam

[TIP MASAK] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

Menerusi perkongsian itu, Shikin mendedahkan bahawa kehidupan bermadu tidak seindah seperti yang diperkata oleh orang ramai dan katanya berkongsi suami bukan satu kelebihan buat dirinya walaupun isteri pertama merestui hubungan mereka.

IKLAN

Bukan itu saja, dia juga mengakui bahawa hampir semua perkara terpaksa dilakukan sendiri tanpa suami di sisi termasuklah menunaikan solat tanpa imam.

“Siapa suruh jadi isteri nombor dua? Kan dah kena merayap pusat beli belah seorang diri. Sambut hari lahir pun sambut sendiri di rumah. Tiada hadiah, tiada apa-apa.”

Malah, Shikin turut memberitahu bahawa masanya juga banyak dihabiskan bersama dengan anak dan juga pembantu rumah.

“ Hidup bertiga dengan maid je ke hulu-hilir.”

IKLAN

Ujarnya lagi, kebanyakan percutian keluarga juga hanya ditemani oleh adik-beradik kerana suami jarang pulang ke rumah walaupun madunya tiada masalah berkongsi kasih dengan dirinya.

Dia turut berkongsi pengalaman apabila terpaksa memandu sendiri ke hospital walaupun ketika itu sedang sakit.

Sakit pun memandu kereta sendiri pergi hospital. Bercuti dengan anak dan adik-beradik je mampu. Walaupun madu terima, tetap kena mengalah suami tak balik rumah.

IKLAN

Akhir sekali, Shikin mengatakan walaupun dirinya taat dan setia kepada suaminya namun demi menjaga nama, dia telah diceraikan.

“Taat, setia macam mana sekalipun, kerana nak jaga nama, tetap kena cerai juga.”

@shikin_maembong Sape suruh? Kan da kene tinggal 🥹 #divorce #fyp #CapCut #fypシ #fypage #fypシ゚viral #fypdongggggggg #binikedua #singlemom #memories #singleisbetter #imfree ♬ suara asli – hierapsz.

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

‘Solat Tak Pernah Berimamkan Suami.’ Shikin Maembong Kongsi Kisah Jadi Isteri Kedua Tak Indah

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI