Jika ibu bapa lain teragak-agak untuk menghantar anak-anak usai sekolah dibuka selepas lama melaksanakan pembelajaran atas talian  atau PdPR, Che Ta mengakui anaknya sendiri suka untuk ke sekolah.

Begitu pun soal pelajaran tak diabaikan walaupun Aaisyah Dhia Rana yang banyak mengikut jejak langkah ibunya dalam bergaya.

Anak Private School

Bahkan, Che Ta menerusi laman instagram anaknya, ada dikongsikan aktiviti anak bongsu dari tiga beradik ini ketika PKP sebelum ini.

“Nasib Aaisyah pun baru standard 1 jadi senang untuk kami handle sebenarnya. Dia pun private school so dalam kelas pun tak ramai student tak ada la beza sangat online dengan fizikal kelas.

“Tak susah pun untuk handle online class dan jimat masa travel at least 2 jam 1 hari. Tapi bila sekolah dah start bukak dan Aaisyah sendiri yang nak pergi sekolah. Yelah di sekolah boleh jumpa kawan-kawan.

“Saya rasa ada dua-dua. Mak dan ayah dia. Ada perkara tertentu dia ikut saya , ada juga perkara lain yang Aaisyah ikut Zain.

Mengulas mengenai isu pemberian vaksin, jelas Che Ta setakat ini belum nampak lagi sejauh mana keberkesanan vaksin ni

“Bila dah ambik 2 dose kena ambik pula dos penggalak so kita tak tau lepas ni dos apa pula yang nak kena ambik ..😤

Rindu nak kembali melancong

Che Ta yang terkenal suka melancong sebelum ini mengakui sedikit sebanyak ‘rindu’ untuk berbuat demikian.

“Bohonglah andai kata tak rindu, sudah tentu rindu. Tapi apabila saya tanya pendapat pemandu pelancong, katanya lebih baik tunggu tahun hadapan. Jadi saya memegang nasihat itu. Insyaallah tahun depan,”ujarnya lagi.

Tolak Tawaaran bukan ‘demand’ tapi realistik

Menyentuh mengenai pembabitan dalam bidang seni, dia baru baru ini menolak tawaran sebuah produksi mega drama 40 episod yang menawarkannya watak menjadi ibu kepada aktor Remy Ishak. keputusannya menolak tawaran itu bukan kerana ‘demanding’ tetapi realistik.

“Saya okey saja watak ibu, tapi tidaklah sampai tahap pelakon yang jadi anak itu dewasa sangat. Saya pun selalu dapat watak ibu dan ia bukan isu besar.

“Cuma agak agaklah juga nak gandingkan saya dengan pelakon yang jadi anak itu. Sejujurnya, saya rasa Remy terlalu matang untuk jadi anak saya dalam drama berkenaan. Kalau nak digandingkan pelakon watak ibu dan anak, biarlah logik akal,” katanya.

Rugi Jutaan Ringgit ubahsuai rumah gagal

Che Ta yang bakal menyambut ulang tahun perkahwinan kelapan dengan Zain Saidin pada 11 Disember ini juga mengakui tidak sabar untuk berpindah ke kediaman baru di Petaling Jaya, Damansara.

“Soal pindah rumah baru ini memang tertunda sebab situasi pandemik COVID-19 semasa. Awal dulu pun saya pernah terkena dan rugi jutaan ringgit sebab projek pengubahsuaian rumah gagal disiapkan kontraktor dilantik.

“Tapi sekarang perlahan demi perlahan, saya cuba curi masa mengawasi perkembangan proses ubah suai dan siapkan rumah itu dengan kontraktror lain.

IKLAN

“Adik ipar saya pun yang tahu selok belok hartanah dan perumahan banyak membantu serta beri nasihat,” katanya.

Sumber: aaisyahdhiarana111

ARTIKEL MENARIK: “Jiran Sepakat Membawa Berkat.” 8 Keluarga Ni Ubah Lorong Terbiar Jadi Kebun Taman. Bukan Je Cantik Dapat Rasa Hasilnya!

Sebelum Bercuti Atau Balik Kampung Kena Letak Duit Syiling Dalam ‘Freezer’, Ini Sebabnya Yang Ramai Tak Tahu!

Guna Hormon Air Kelapa, Rahsia Pekebun Thailand Nak Pokok Subur & Berbuah Lebat. Ini Caranya!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Pakar Jelaskan Punca Kemerosotan Tulang & Otot, Serta Tips Pemakanan Yang Baik. Sila Take note, Rugi Kalau Tak Tahu!

Baca Ini Juga : Umur 40an Aim Nak Badan Langsing. Pakar Dietitian Ni Kongsi Caranya Perlu Praktik!

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club