Bukan sedikit cabaran yang perlu dihadapi, bermacam-macam dugaan perlu diharungi sebelum berjaya. Memang benar, semua orang mahu jadi usahawan kerana mahu bebas bekerja dengan peraturan dan cara sendiri. Berhenti kerja dan memulakan bisnes sendiri adalah impian semua orang.

Kagum dengan perkongsian Encik Fahmie Abu Bakar yang pernah jatuh dalam pernigaannya, tetapi tetap berusaha untuk berjaya. Begitulah onak duri yang perlu ditempuh. Moga coretannya menjadi motivasi diri apa juga yang ingin dilakukan. Asalkan ada usaha dan keinginan, pasti berjaya!

Jom semak!


Bila jumpa member ramai cakap,

“Best la Mie, kerja sendiri, masa sendiri. Pergi jalan sampai Sabah.”

Selalunya aku sengeh je.

Kerja sendiri ni, feeling macam kena tanam dalam kubur 6 kaki.

Kau kena gali jalan keluar. Kau give up, bukan kau sahaja mati, anak bini, mak ayah, pekerja & keluarga dia, pelanggan dan semua yang bergantung pada kau.

IKLAN

Aku dah rasa macam tu 3 kali. Sekali pun aku tak share kat FB. Apa yang aku boleh kata, tiap kali kena kambus tu, teknik aku gali jalan keluar jadi lebih baik.

Aku dimana harini bukan kerana skil aku manage company, kehebatan menjual, KABEL apa ke.. Tapi sebenarnya 90% tu NASIB.

IKLAN

Dan kita tahu NASIB itu datang daripada DIA. Ujian semua orang lain-lain, tapi jawapan dia tetap sama.

CARILAH DIA.

Sumber: FB Fahmie Abu Bakar