Bagi pasangan muda dan sudah memiliki anak, pastinya keterujaan untuk menjalankan aktiviti bersama anak sangat tinggi. Jiwa mereka masih muda dan ingin anak mereka turut serta dalam menjalani aktiviti mereka.

Bagi pasangan yang sukakan aktiviti lasak, ramai dilihat membawa anak mereka walaupun masih belum boleh berjalan untuk turut serta. Ada yang berpandangan agar anak-anak mereka didedahkan dengan aktiviti seperti ini sejak awal lagi bagi membiasakan diri dengan aktiviti lasak sedangkan anak kecil itu masih belum mengerti apa-apa lagi.

Terbaharu, selebriti Indonesia Ria Ricis teruk dikecam netizen yang bimbang akan keselamatan anaknya apabila Ria memuatnaik video bermain jetski.

Umum mengetahui, Ria sememangnya mempunya sifat gila-gila dan merupakan penggemar sukan ekstrem. Baru-baru ini, Ria telah memuatnaik video percutiannya bersama keluarga d sekitar Bali.

[TRENDING] Hanya 15 Minit, Daging Liat Dapat Dilembutkan

Turut dilihat, bayi mereka iaitu Moana dibawa ke pantai dan melakukan aktiviti bersama seperti mandi laut dan bermain jetski.

IKLAN

Pada mulanya, Ria memakaikan jaket keselamatan pada Moana tetapi selepas itu, jaket tersebut dibuka dan Moana di dukung oleh suaminya.

Apa yang menjadi pertikaian adalah keselamatan Moana yang masih kecil dan dilihat kurang sesuai melakukan aktiviti itu. Lebih-lebih lagi, pada satu saat, Ria meminta suaminya menekan pedal minyak agar lebih laju untuk melihat reaksi anaknya itu.

Pelbagai reaksi dari netizen dilontarkan menerusi posting ini. Ada yang berpendapat bahawa usia Moana yang masih 5 bulan masih belum sesuai melakukannya.

IKLAN

[BIAR BETUL] ‘Baru Tahu Peel Anak-Anak.’ Awal Ashaari Kongsi Pengalaman Bercuti Tanpa Pengasuh

Teuku Ryan yang dilihat mengendong dengan hanya sebelah tangan sahaja sambil membawa jetski menjadi pertikaian kerana takut anak kecil itu terlepas dari dakapan.

Kepada ibu bapa terutamanya yang masih muda, mungkin anda teruja dan tidak sabar untuk berkongsi kegemaran dengan anak-anak anda namun haruslah dilihat pada kesesuaian umur mereka dan juga haruslah menitikberatkan faktor keselamatan.

Mungkin pada kita terlihat remeh namun satu yang harus anda ingat adalah ‘Malang tidak Berbau’.

IKLAN

 

[MESTI BACA]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Bawa Anak 5 Bulan Naik Jet Ski Tanpa Jaket Keselamatan, Ria Ricis Teruk Dikecam

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI